Să învățăm despre pădure – Learning About Forests (LeAF )

Proiectul Learning About Forests (LeAF ) –“Să învățăm despre pădure”, este un proiect viziune ce se desfasoara la nivel international iar în Romania este coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie 

Proiectul urmărește familiarizarea elevilor cu diferite specii de arbori, cu specificul pădurilor din România și educarea elevilor în spiritul ocrotirii naturii și a pădurilor, izvor de viață pentru omenire. În cadrul acestor activități desfășurate de-a lungul anilor, elevii au plantat arbori și pomi fructiferi, au îngrijit parcurile și pădurile din localitatea în care trăiesc, au îngrijit animale și păsările pe timpul iernii și în diferite anotimpuri, au igienizat zone aflate în paragină.

Tema de anul acesta este Forest ACTION for CLIMATE Change Mitigation – Acțiuni în pădure pentru diminuarea schimbărilor climatice. În luna decembrie a anului 2017 la ,,Colegiul Național Mihai Eminescu din București s-au desfașurat primele activități de prezentare a proiectului. Elevii claselor a IV-a A si a IV-a B, profesori Florentina Chifu si Despina Daoud  au primit primele informații despre proiect și au exprimat prin cuvânt și culoare mesajele lor pentru ocrotirea pădurilor, reducerea tăierilor și a despăduririi, împădurirea suprafețelor de pe care au fost tăiați arbori și recrearea habitatelor distruse pentru supraviețuirea viețuitoarelor din acest mediu.

IMG-20171221-WA0003 IMG-20171221-WA0002

Acest articol a fost publicat în Noutati si evenimente. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.